martes, 31 de diciembre de 2013

AKAUZAZTERoge, kitarra
Joxe, baxua
Arra, bateria
Oier, kitarra
Ministro, musika


Azkoitia herriko Mataideixe gune autogestionatuan sortu zen AKAUZAZTE rock taldea. Hainbat kide igaro dira talde barrutik (Oier Etxeberria, Baxi Ubeda…), baina Iker Arrazolak, Joxe Larrañagak eta Roge Astigarragak osatzen dute bandaren bizkarhezurra. Akauzazte kideeen musika estiloak primitibismoarekin, soinu industrialarekin eta inprobisazioarekin ditu lotura. Xabier Erkizia musikariaren hitzetan, “musika herrikoiaren itzaletan dantzan, rock musikarekin larrutan eta abangoardiari beldurrik gabe parez pare begiratuz” jarduten du Akauzazte taldeak.

http://www.badok.info/euskal-musika/akauzazte

La música de Akauzazte, o Akauzazte Danok, es tremendamente personal y difícil de clasificar, por lo que se les suele etiquetar como post-rock o noise. Se formaron en Azkoitia (Gipuzkoa, Europa) en 1992 y su carrera ha estado asociada al Matadero de Azkoitia (un centro social okupado) y a la firme autogestión. Allí es donde el grupo ensaya y da forma a sus densas composiciones, temas con pasajes recitativos, tenues fondos acústicos que se vuelven distorsión y acople sustentando la música de una manera muy particular. En 1992, los Akauzazte grabaron "Maite Zaitut", una maqueta con un cuatro pistas. Su segunda maqueta fue "Enlatatua", una casete que venía dentro de una lata de conservas. Hasta 1998 siguieron grabando música sin editarla, hasta que la discográfica Esan Ozenki les editó su primer álbum, "Ur Gardenak". 

Akauzazte decidieron seguir en el camino de la autogestión, editando "X" (2002), un mini-CD con tres canciones grabadas en directo en su local del Matadero de Azkoitia. En un paso más hacia la autoedición, el grupo creó junto a Carlos Desastre una editorial, Compañía de Sueños Ilimitada, con la que han publicado trabajos como "Azalberritan" (2004) o "04-5-1, Bera" (2005), disco grabado en concierto. Akauzazte han colaborado con muchos grupos del underground vasco, bien participando directamente en los discos de Anari o Lisabö, bien remezclando temas, como "Satin Breakdown" del "Backbone Ritmo" de Atom Rhumba.

 DISCOGRAFIA
 "Maite Zaitut" (maketa, 1992)
"Enlatatua" (maketa, 1995)
"Ur gardenak" (Esan Ozenki, 1998)
"X" (Autoekoizpena, 2002)
"Azalberritan" (Compañía de Sueños Ilimitada, 2004)
"Dan danok" (2009) 
"Bildumak" (2010)
"Etzazuaka" (2015)Akauzazte va iniciar el seu camí l'any 1992 al Matadero d'Azkoitia, on troben tot tipus d'artilugis amb els quals graven la seva primera maqueta, "Maite Zatut". Des d'aleshores, aquesta formació única estableix la seva base d'operacions al Matadero, on tenen el seu local d'assaig i l'estudi de gravació. Han editat ja set discs, recopilatoris i participacions a part, sis dels quals us oferim en aquesta casa, incloent un arxiu de temes apareguts en diferents recopilatoris. En el seu últim treball es rebatejen definitivament com Akauzazte Danok. Ells son Roge (guitarra i veu), Xose (baix i veu) i Arra (batería). Ells son esencia, puresa, magnetisme, bellesa, electricitat, incomoditat, risc, sinceritat; son aigua, pedra, aire i foc.

Akauzazte Danok diuen: "Estem interessats per l'auto-producció i distribució, i també a favor de la relació directa. A més, la tecnologia/la xarxa facilita relacions impensables fins ahir mateix, que hauríem de saber aprofitar. Recolzem totalment els moviments a favor de la lliure circulació de la cultura, i oferim el nostre més recent material sota les llicències de Creative Commons, estem a favor que copïis, utilitzis i distribueixis de la manera que més adequada et sembli la nostra música, sempre que no sigui per a fins comercials, i mantinguis la informació original (autor, disc ...)"No hay comentarios:

Publicar un comentario